A tánc is lehet sport

Miért is ne? Mozgásnak mozgás, el is lehet benne fáradni, mégis inkább játékos, mint munkás. Südi Iringó is így gondolja a mai Metropol-interjú szerint:

Südi Iringó a McDonald’s Kihívás Napján tartott táncőrület kapcsán bő negyedórás közös táncolást tervez, s reméli, több ezer embert sikerül megmozgatnia.

Magyarországon hányan gondolhatnak sportként a táncra?

– Kevesen, bár például a Szombat esti láz is fel tudta hívni arra a figyel­met, hogy a tánc jót tesz a szervezetnek, hogy ebben is el lehet fáradni. Persze az sem baj, ha valaki hobbiként gondol rá, a lényeg, hogy örömét lelje benne.

Mit üzenne azoknak, akik úgy vélik, nem alkalmasak arra, hogy táncoljanak?

– Hogy nem tudhatják, amíg nem próbálták ki. Egyszer kell a dolgot elkezdeni, utána olyan, mint a drog, csak jó értelemben. A párok, akiket oktatok, általában félve érkeznek hozzám első alkalommal, de már az első óra után felszabadult­nak érzik magukat.

A teljes cikk itt olvasható. A sportrovatban!

Itt táncol Iringó gyerekekkel.

És itt táncol profiként.

A bejegyzés trackback címe:

https://sportkostolo.blog.hu/api/trackback/id/tr291132884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.