Hogyan válasszunk edzőt a gyerekünknek?

Bármilyen sportot is űzzön a gyerekünk, az edző személye alapvető fontosságú a szülő és a gyerek szempontjából egyaránt. Az, hogy a gyereket biztonságban tudjuk, szakértő irányítás alatt, természetesen a legelső a sorban. Közvetlenül ezután következik az edző személyisége, ami nagyban befolyásolja, sőt, akár el is döntheti azt, hogy a gyerek kitart-e egy sportág mellett.

Ha tehát úgy döntöttél, hogy élesben is kipróbáltok egy sportágat, és ki is néztél egy edzőtermet vagy klubot, érdemes annak is utánajárni, hogy ki fogja tanítani a gyereked. Milyen a sportolói múltja, van-e testnevelői végzettsége, edzői vizsgája? Fontos, hogy szakmailag megfelelően képzett legyen, és sérülés esetén tudja, mit kell tenni.

Amikor bemutatkoznak egymásnak a gyerekeddel, figyeld meg, hogyan viselkednek egymással. Le tudja-e kötni az edző a gyerek figyelmét? Az első pár percben látszik, hogy az edző elnyerte-e a gyereked tiszteletét, vagy sem. Fontos, hogy az edző természetesen viselkedjen a gyerekkel, ne színészkedjen a szülő kedvéért.

 

Beszélgess az edzővel arról, hogy mit tart fontosnak a foglalkozások során. Térj ki mindenre, amit te lényegesnek gondolsz. Ha nem mindenáron élsportolót akarsz nevelni a gyerekedből, akkor a nektek való edző se így álljon hozzá. Inkább a sportszerűség, az egészség és a mozgás élvezete legyen előtérben, ne az agresszív, foggal-körömmel győzni akarás. Ha a gyereked versenyző kedvű, úgyis meg fogja találni magának a megfelelő kihívást - az is lehet, hogy nagyobb korban, egy másik edzőnél.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sportkostolo.blog.hu/api/trackback/id/tr911299926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.